Descărcare date tahograf


ProGPS E-Tacho - descarcă datele tahografului de la distanță, cu un singur click!

De ce să folosești soluția ProGPS E-Tacho:

  1. această opțiune este inclusă în platforma de monitorizare GPS - ProGPS și nu necesită niciun cost extra față de abonamentul lunar standard
  2. flexibilitate și accesarea rapidă a datelor din tahograf
  3. vă ajută la identificarea exactă a șoferilor
  4. afisează în timp real starea șoferului: conduce/lucrează/se odihnește
  5. descărcare, stocare și analiza fisierelor .DDD (tipul activității, durata, încălcări de norme)
  6. descărcarea tahografului automată la un anumit interval (descărcarea direct în calculatorul dvs. sau în platforma ProGPS)

Soluția de descărcare a tahografului, ProGPS E-Tacho, vă ajută să reduceți timpul și costurile aferente descărcării datelor la un punct de tahografe și de a evita greselile umane.

Toate datele descărcate (memorie tahograf și card șofer) sunt transmise in formatul european .DDD.  De asemenea, în platforma de monitorizare GPS - ProGPS, clienții pot găsi aplicații pentru analiza datelor descărcate.
Un alt avantaj îl reprezintă informarea în timp real cu privire la timpul rămas de condus, distanța care poate fi parcursă, orele de odihnă și depășirea normei zilnice.
Echipamentul folosit pentru această operațiune, permite în același timp monitorizarea prin GPS și citirea datelor din computerul de bord al vehiculului (kilometraj, nivel combustibil, consum...etc.).

Pașii sunt urmatorii:
Pe mașină se instalează:

  • tracker GPS ProGPS FMS Tacho, cu citirea interfeței FMS (CAN-BUS) și a tahografului

Pe calculator/laptop:

  • cititor card companie (contactați-ne pentru detalii)
  • GRATUIT - o aplicație care permite comunicarea dintre cititorul cardului de companie și GPS tracker pentru a autoriza descărcarea datelor din tahograf. Această aplicație permite atât descărcarea direct în calculator a fisierelor .DDD, cât și în platforma ProGPS, unde pot fi stocate și analizate ulterior.

Citirea fișierelor DDD:

Platforma de monitorizare GPS - ProGPS pune la dispoziția clienților săi două aplicații: Tacho Manager și Tacho View. Tacho Manager permite importul fișierelor DDD, pentru a fi stocate pe o perioadă extinsă de timp în platformă. Astfel, permite analiza datelor în orice moment. De asemenea, aplicația permite atribuirea datelor, către șoferii creați în platformă pentru analiza activitătii.

tacho_manager_en

Tacho View: analiza orelor de lucru

Tacho View este o aplicație care folosește un algoritm special pentru a contoriza orele de condus, bazat pe reglementările legislative Europene. Aceasta citește, analizează și crează rapoarte, folosind fișierele DDD sau datele primite online de la tahograf. Activitatea șoferului este prezentată vizual și cronologic.
Tacho View oferă trei tipuri de raportări:

"Activitatea șoferului"

Informațiile sunt prezentate într-un format tabular, unde se poate vedea activitatea detaliată pentru o perioadă specificată de timp.
tachoview_activity_en

"Grafic activități"
În acest caz, perioada de timp specificată este împărțită pe zile, unde diverse activități ale șoferului sunt marcate cu indicatori de diverse culori.
tachoview_graphik_en

"Încălcări "
Acest tip de raportare generează un tabel cu "încălcări" de norme, care conține: data, ora, tipul de încălcare, o scurtă descriere și gravitatea acesteia.
Toate rapoartele pot fi printate sau salvate ca fișiere tip Excel.
tachoview_narushenie_en